JKOwners Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hello there
(First of all Sorry for my Bad English)

Its Allan, im new here and from Kurdistan, few days ago got a 2017 jeep wrangler 2DR auto Tranny after 5 years of saving(finally).

Yesterday i figured out there's A Vibration when IDLE to Mute your ear. But when i accelerate and RPM goes high to 1 or 2 Vibration go away.

Ive changed a Driver Side Motor Mount but Vibration went Louder, Replaced the Ac Pulley as well but didnt fell any change.

A friend of mine, he's a mechanic also, he said you should change both Motor Mount at once, because the New mount cause unbalanced engine!

Any Idea what happened? Is bad motor mount Cause lowering RPM? Or Unbalanced Engine?
Its very hard here to find a good mechanics, so i do appreciate any kind of help!
 

·
Super Moderator
Joined
·
6,179 Posts
Yes.
change both motor mounts to be proactive (safe) = this is a good idea.
:idea:

Yes, bad mount = misalignment of belts = lower rpm

also check transmission mount at idle.

also check exhaust manifold & other heat-shields . These can rattle.

circled in green.



you may send me some Kurdish biryani if you feel compelled ; it's one of my favorite foods!






 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #3
Haha lol once you come here I'll be your guide and serve you a good Briyane!

Okey here's an update regarding changing Motor Mounts..

Ive replaced both brand new mopar motor mounts. And no luck vibration still exists.
However i feel less vibration than before but still exists while RPM hits 600.

Hmmm what i should try next?
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #7
I'm living in KURDISTAN, its a Small region in IRAQ.

No unfortunately there's no luck.
Ive checked everything all seems good! Some mechanics told you should not worry about it. They said there will be some parts or a hose contacting the engine while its on IDLE..
I don't know what should i do.

No issues. I didn’t realize your location until now. Any luck tracking the issue down?
 

·
Registered
Joined
·
689 Posts
Sometimes things sound like they are in one spot when they are originating in another spot. Start with one section of the jeep and continue to the next until you find out what it is.

Only other thing is take a video of the sound.

Just wondering. How is the oil in it? Is it filled up to the proper level? If the noise you hear happens right at startup and goes away in a few seconds that is normal.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #9
I tried to record a vibration, but couldn't hear anything. The vibration does not has any sound. Its only vibrate in all the way..

I don't know about Oil Quality. Do you think bad oil cause vibration on idle? Specifically when the RPM hits 600 or 700! Then why the vibration goes away while accelerate?

Sometimes things sound like they are in one spot when they are originating in another spot. Start with one section of the jeep and continue to the next until you find out what it is.

Only other thing is take a video of the sound.

Just wondering. How is the oil in it? Is it filled up to the proper level? If the noise you hear happens right at startup and goes away in a few seconds that is normal.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
Discussion Starter #10
Yesterday ive been in red light as always vibration is still happenes. I was playing with Electric window i figured out when i press the buttons Vibration getting harder! Hmmm what do you think?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top