Strange "Detination" like sound, ideas? - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 08-29-2010, 06:20 AM Thread Starter
Rock God
 
upalms's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Connecticut
Posts: 876
Feedback: 0 reviews
Strange "Detination" like sound, ideas?

I just noticed this sound, when I excellorate it almost sounds like detination, you know ignition/timing. THis is a Unlimited with 37's and a 4" lift.


It seems to mostly do it with my foot in it, say up over 3,000, I've tried different things like going into neutral or letting off it seems to stop, and it doesn't do it all the time.

I'm wondering if it may be a heat sheild rattling? Similar sound maybe?


I hate driving around with it like this, any ideas??

Todd
2007 Unlimited
40 Toyo Open Countrys on Workz Rims
OrFab Rear Bumper, Smittybilt Front
Cree Light Bar
7.5 Long Arm Lift
Synergy Front Suspension
Artec Front JK Armor
5:13's
Tom Woods Drive Shafts
Hi-Lift & Much More
&
2000 TJ
6" lift
37 TOYO MT's on Worx Rims
$hitty Built bumpers
Air Raid
Bushwhacker Flairs & Trail Armour
Corbeau Baja RS seats
upalms is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 08-29-2010, 02:47 PM Thread Starter
Rock God
 
upalms's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Connecticut
Posts: 876
Feedback: 0 reviews

OK, I went for another test spin, it's definately not doing it in neutral, I brought it up to 4,000 a few times slowly, it's not making the noise. It seems to come on around 2,500, the go away then back around 3,000, stops again and then comes back again around 3,500, only under a load. I went under it and notice a slight film under the body, a haze of fluid, no drips or anything, but a film of fluid on the back of the trany skid, and the gas tank skid. From what I can see it is coming from somewhere around the back of the T case, the back plate has a flim onit, the tranny is dry, and so is the left side under the the JK, it only seems to be the right side.

Any input would be helpfull, in the mean time, where is the fill plug for the T case? I saw something that looked like it may be it on the back face of it. Does it take the same oil the Tranny takes?

Thanks

Todd
2007 Unlimited
40 Toyo Open Countrys on Workz Rims
OrFab Rear Bumper, Smittybilt Front
Cree Light Bar
7.5 Long Arm Lift
Synergy Front Suspension
Artec Front JK Armor
5:13's
Tom Woods Drive Shafts
Hi-Lift & Much More
&
2000 TJ
6" lift
37 TOYO MT's on Worx Rims
$hitty Built bumpers
Air Raid
Bushwhacker Flairs & Trail Armour
Corbeau Baja RS seats
upalms is offline  
post #3 of 7 Old 10-04-2010, 01:48 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cushing, MN
Posts: 6
Feedback: 0 reviews

I'm interested in this. My 07 Rubi Unlimited does the same thing. Its been doing it for the last 30000 miles. Had the tranny checked, use higher octane fuel, and replaced the PCV valve. Still does it generally after its warm and only on hard accelleration. Have you found anything out?
mikeinminn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 10-04-2010, 02:27 AM
Granite Guru
 
Idriveoverstuff's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: St Petersburg, FL
Age: 37
Posts: 255
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by upalms View Post
OK, I went for another test spin, it's definately not doing it in neutral, I brought it up to 4,000 a few times slowly, it's not making the noise. It seems to come on around 2,500, the go away then back around 3,000, stops again and then comes back again around 3,500, only under a load.
Seems like if it was detonation it wouldn't come and go like that through the RPM range.

2009 X 2-door 6-speed
budget boost, bilsteins, discos, 35's, 4.88's, and more issues than TV Guide
Idriveoverstuff is offline  
post #5 of 7 Old 10-04-2010, 07:03 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cushing, MN
Posts: 6
Feedback: 0 reviews

Yeah I'm pretty sure its not predetonation as well. But I am wondering if he found anything wrong with his transfer case.
mikeinminn is offline  
post #6 of 7 Old 10-04-2010, 07:09 AM
JKO Addict!
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Leon, Texas
Posts: 2,722
Feedback: 7 reviews
Send a message via Yahoo to rob4607

Stuck lifter? Try moving up to 30 wt oil and see if that helps.

2008 JK 4Dr Rubicon
Stone white
Mygig W/Uconnect working.
Hard top/Auto tranny
First mod, dog slobber.
Painted hard top
Spidertraxx 1.5 spacers
Teraflex 3" lift
Currie front lower control arms
JKS front and rear adj. track bars
Euroefx HID kit, high/low beam and fogs
Shrockworks rear full width, tire carrier

Post count from the "other" place when i was following the "herd" was 692 on 4-2-09, not a noob...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
rob4607 is offline  
post #7 of 7 Old 10-04-2010, 07:18 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cushing, MN
Posts: 6
Feedback: 0 reviews

Now that you mention lifters, my dealer said that maybe my lifters were floating. I didn't really believe them, though, because they were using it to say they couldn't help me.
mikeinminn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome