For the love of all things jeep... ETC nightmare. - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 05-04-2017, 07:05 PM Thread Starter
Wheeler
 
sst73's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 35
Feedback: 0 reviews
For the love of all things jeep... ETC nightmare.

Maybe you guys can help me out with this. it's aggravating the crap out of me. I'm throwing money at it and I need to go through the process to figure this out. My codes are 2127 and 2138. I've tried everything I can think of. it started off happening once a couple months ago, went couple weeks, then shorter, then I went on a 500 mile trip and since it does it every time I drive it. My known triggers are both, allowing it to idle to running temp and throwing, or hesitation on strong throttle in a couple spots and it throws, to hitting a vibrating series of or solid bump. What I've done so far, is had it to the dealer 3 times with one update, which didn't work, and no other positive from it. They aren't much help because I run a charger and they eventually say, probably something with the charger so I want to smack the shit out of them. The electrical pathway never gets to the charger. I replaced the PCM when I added the charger in November so I don't think that's it. I changed the clip going to the throttle body because it had a broken fastener. I changed the throttle body. I looked at the pins there and all seem to be ok. I've changed the accelerator pedal, reset the memory, backed out the tune and reflashed it, looked at the female on the APP clip and didn't see anything obvious although its a bitch to get to so I didn't spend much time or get the best of looks at it because my back is too old now to stay bent backwards that long, but I did verify that I could see good flash of metal at the females and no visible corrosion. I pushed the clip in and detached it numerous times to make sure it was seated properly. I've wiggled it running as with the other clips to see If I could throw it. along with the brackets at the pcm. I'm kind of at a loss here and looking for anyone with an epiphany to point me somewhere. I haven't checked voltage or resistance which is probably where I should've started but I foolishly thought that would be the first place the dealer would've looked. Now I'm not so sure. Any help is appreciated. I can't race or wheel like this and it sucks.

'13 black 2dr auto, k&n in, magnaflow out, ported T body, Edelbrock charger, 3.5 RK Travel, 4:56, Aussie front, 35 Nitto trails, Warn Zeon 8s, bumpers etc...
sst73 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome