Superchips and TPMS - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 04-30-2010, 09:47 PM Thread Starter
Granite Guru
 
Skyjump136's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 258
Feedback: 0 reviews
Superchips and TPMS

I have a Superchips and I have no problem doing tunes, changing tire sizes, etc. Unfortunatley, no matter how many times I tell the system to change TPMS threshold to 26psi it always reverts back to 37. I even hit save and exit and tried a whole new tune after that. No love.

Can someone with Superchips tell me what I'm doing wrong?
Skyjump136 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 05-01-2010, 05:00 AM
JKO Addict!
 
frenchlayer's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Woodland Park, CO
Age: 44
Posts: 2,442
Garage
Feedback: 0 reviews

I have the same issue
the engineers are working on it according to superchips
i can live with that if it gets fixed soon
frenchlayer is offline  
post #3 of 9 Old 05-01-2010, 07:01 AM Thread Starter
Granite Guru
 
Skyjump136's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 258
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by frenchlayer View Post
I have the same issue
the engineers are working on it according to superchips
i can live with that if it gets fixed soon
Thanks for the info. That saves me a call on Monday. I'll just keep checking for more updates.
Skyjump136 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 05-02-2010, 07:00 AM Thread Starter
Granite Guru
 
Skyjump136's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 258
Feedback: 0 reviews

For those that care - it looks like Superchips has yet another update available. Unfortunately, it still does not fix the TPMS issue.
Skyjump136 is offline  
post #5 of 9 Old 05-02-2010, 09:16 AM
JKO Addict!
 
desert dog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oildale
Posts: 2,585
Garage
Feedback: 0 reviews

I used my Superchips to just turn TPMS completely off. I wheel almost every weekend so that TPMS was driving me crazy. I'm very happy now. Just download the "off-Road" update on the website to turn off TPMS.
desert dog is offline  
post #6 of 9 Old 05-02-2010, 10:24 AM
Granite Guru
 
Rubydak's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vancouver Wa
Posts: 379
Garage
Feedback: 0 reviews

Stupid question here. I think I KNOW the answer but giving the stupid $h1T I've seen with after market parts I feel compelled to ask.

Do you have to restore the factory settings with the flashpac before you go online and download the updates?

I would assume not, it would be stupid if you did, nuts actually, just plain wrong, an aboration of logical thinking on a galatic scale, so hence my question as I figure there is a 50/50 chance you do.

2008 Rubicon, 4 door Detonator yellow, 3.5" lift, Motech LS 6L engine conversion, RR Skids.

Last edited by Rubydak; 05-02-2010 at 10:25 AM. Reason: typo
Rubydak is offline  
post #7 of 9 Old 05-02-2010, 01:58 PM
JKO Addict!
 
desert dog's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Oildale
Posts: 2,585
Garage
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by Rubydak View Post
Stupid question here. I think I KNOW the answer but giving the stupid $h1T I've seen with after market parts I feel compelled to ask.

Do you have to restore the factory settings with the flashpac before you go online and download the updates?

I would assume not, it would be stupid if you did, nuts actually, just plain wrong, an aboration of logical thinking on a galatic scale, so hence my question as I figure there is a 50/50 chance you do.
No need to return to stock
desert dog is offline  
post #8 of 9 Old 05-07-2010, 05:33 PM
Granite Guru
 
Rubydak's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vancouver Wa
Posts: 379
Garage
Feedback: 0 reviews

Thanks for the input.

2008 Rubicon, 4 door Detonator yellow, 3.5" lift, Motech LS 6L engine conversion, RR Skids.
Rubydak is offline  
post #9 of 9 Old 05-07-2010, 06:23 PM Thread Starter
Granite Guru
 
Skyjump136's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 258
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by desert dog View Post
I used my Superchips to just turn TPMS completely off. I wheel almost every weekend so that TPMS was driving me crazy. I'm very happy now. Just download the "off-Road" update on the website to turn off TPMS.
Do you have a 2010? This is only an issue for 2010. Even the download won't work. Superchips called me and apologized earlier this week because they saw I tried several times - they are working on it.
Skyjump136 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome