HELP!!!! i dont know what happend to my winch! - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 07-19-2012, 11:21 PM Thread Starter
Wheeler
 
Join Date: Jun 2012
Location: Langhorne, PA
Age: 25
Posts: 74
Feedback: 0 reviews
HELP!!!! i dont know what happend to my winch!

hey guys I have a 9000k winch is a badland I bought from harbor freight for some reason I try to test it out today and it worked perfectly fine, 30 minutes later i was gonna show it to my neighbor and i pull the cable out and when i tried to pull it back in it did not work at all any ideas what could be?

i was planning to go wheeling this weekend but i cnt go now thanks to the stupid cable hanging out
Manologuka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 07-19-2012, 11:39 PM
R.I.P. Mr. Nibbles!
 
JKCTAZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: AZ
Age: 44
Posts: 8,957
Feedback: 2 reviews

Quote:
Originally Posted by Manologuka View Post
hey guys I have a 9000k winch is a badland I bought from harbor freight for some reason I try to test it out today and it worked perfectly fine, 30 minutes later i was gonna show it to my neighbor and i pull the cable out and when i tried to pull it back in it did not work at all any ideas what could be?

i was planning to go wheeling this weekend but i cnt go now thanks to the stupid cable hanging out
More details on install would be helpful. Did it come with a 150A circuit breaker array or any kind of protection to install between the battery and motor? Does it click? More info would help.

Quote:
Originally Posted by braindead0 View Post
Some folks are fine with being screwed over, perhaps finding confrontation to be more stressful than just living with whatever the problem is. These are excellent consumers, manufactured to the finest specifications.
Reformed Jeep addict... Jeepless for now.
JKCTAZ is offline  
post #3 of 9 Old 07-19-2012, 11:46 PM Thread Starter
Wheeler
 
Join Date: Jun 2012
Location: Langhorne, PA
Age: 25
Posts: 74
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by JKCTAZ View Post
More details on install would be helpful. Did it come with a 150A circuit breaker array or any kind of protection to install between the battery and motor? Does it click? More info would help.
it came with 3 150A circuit breaker between the winch and the battery and no when i press the out button it does go out and starts working but when i press the in button nothing happens
Manologuka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 07-20-2012, 12:01 AM
R.I.P. Mr. Nibbles!
 
JKCTAZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: AZ
Age: 44
Posts: 8,957
Feedback: 2 reviews

Quote:
Originally Posted by Manologuka View Post
it came with 3 150A circuit breaker between the winch and the battery and no when i press the out button it does go out and starts working but when i press the in button nothing happens
Your remote has a loose connection or a bad switch more than likely. See, those are little details that change the response you get. The remote should have three pins. If you have a digital multimeter, you can check the pins on the control to rule it out by finding the common pin and the checking both sides of the switch. Refer to my rudimentary drawing I just whipped up. One of the pins is the center of the toggle switch. One of the pins sends +12vdc to the IN solenoid and one of the pins sends +12vdc to the out solenoid. If only one side tones out, either exchange the controller or replace the toggle switch.


Quote:
Originally Posted by braindead0 View Post
Some folks are fine with being screwed over, perhaps finding confrontation to be more stressful than just living with whatever the problem is. These are excellent consumers, manufactured to the finest specifications.
Reformed Jeep addict... Jeepless for now.
JKCTAZ is offline  
post #5 of 9 Old 07-20-2012, 10:22 PM
JKO Addict!
 
RODICON's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Gateway to the Sierra's
Posts: 5,678
Garage
Feedback: 3 reviews

Take it back!

2014 Rubicon on the build!
RODICON is offline  
post #6 of 9 Old 07-21-2012, 12:35 AM
Slow and Low
 
Co4Lo's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Colorado Springs
Age: 46
Posts: 5,305
Feedback: 4 reviews

Quote:
Originally Posted by Manologuka View Post
i was planning to go wheeling this weekend but i cnt go now thanks to the stupid cable hanging out
Fuck the winch. Pull the cable off or wrap it around the bumper. Toss your Hi-Lift in the back and go wheeling this weekend!
Co4Lo is offline  
post #7 of 9 Old 07-21-2012, 07:55 AM
Granite Guru
 
pfd1980's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: clifton, nj
Age: 39
Posts: 213
Feedback: 0 reviews

i got the same winch on my wifes jeep. never had that problem but are u sure the disconnect lever is fully engaged?

Sent from my DROIDX using Tapatalk 2


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
pfd1980 is offline  
post #8 of 9 Old 07-21-2012, 10:56 AM
Rock God
 
Monster Jk's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Greeley Crawlarado
Age: 32
Posts: 1,846
Feedback: 23 reviews

Quote:
Originally Posted by Co4Lo View Post
Fuck the winch. Pull the cable off or wrap it around the bumper. Toss your Hi-Lift in the back and go wheeling this weekend!
x2 you dont need a winch to go off roading, take that bad boy off and go have some fun. Deal with it when you get back, or take it back to the harbor freight ya got it from. And if your going by your self, just dont do any thing real crazy that might require you to have a winch. All ya really need is a tow strap and some one can get ya out of where your stuck.

Rescue Green 2008 Sahara Unlimited; RK 3.5 max travel; 37" Toyo Mt; PSC Brawler lite front bumper; PSC rock brawler rear w/ tire carrier; OR-Fab rock guards; Aev hood

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Monster Jk is offline  
post #9 of 9 Old 07-28-2012, 08:05 PM Thread Starter
Wheeler
 
Join Date: Jun 2012
Location: Langhorne, PA
Age: 25
Posts: 74
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by JKCTAZ View Post
Your remote has a loose connection or a bad switch more than likely. See, those are little details that change the response you get. The remote should have three pins. If you have a digital multimeter, you can check the pins on the control to rule it out by finding the common pin and the checking both sides of the switch. Refer to my rudimentary drawing I just whipped up. One of the pins is the center of the toggle switch. One of the pins sends +12vdc to the IN solenoid and one of the pins sends +12vdc to the out solenoid. If only one side tones out, either exchange the controller or replace the toggle switch.

thanks I will have to check that tomorrow!!!!
by the way i like your drawing thanks it really does help!!!!


Quote:
Originally Posted by RODICON View Post
Take it back!
it only has 90 days warranty which is BS

Quote:
Originally Posted by Co4Lo View Post
Fuck the winch. Pull the cable off or wrap it around the bumper. Toss your Hi-Lift in the back and go wheeling this weekend!
I wrapped the cable around it and decided to go camping had a good time anyway.

Quote:
Originally Posted by pfd1980 View Post
i got the same winch on my wifes jeep. never had that problem but are u sure the disconnect lever is fully engaged?
Sent from my DROIDX using Tapatalk 2
yeah it is fully engaged cus thats the way i installed it and there is no way to move the lever since there is no room at all. but thanks!!!!

Quote:
Originally Posted by Monster Jk View Post
x2 you dont need a winch to go off roading, take that bad boy off and go have some fun. Deal with it when you get back, or take it back to the harbor freight ya got it from. And if your going by your self, just dont do any thing real crazy that might require you to have a winch. All ya really need is a tow strap and some one can get ya out of where your stuck.
yeah thats true and if I go its for sure I'm not going by myself



THANKS EVERYONE FOR THE HELP I REALLY APPRECIATED!!!!!
Manologuka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome