2012 Jeep Wrangler Unlimited Won't start "SWAY BAR" and "HOTOIL" lights on - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 07-18-2012, 05:09 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Age: 43
Posts: 2
Feedback: 0 reviews
2012 Jeep Wrangler Unlimited Won't start "SWAY BAR" and "HOTOIL" lights on

2011 Jeep Wrangler Unlimited

Installed a radio and had the battery disconnected while we were installing it. Hooked the battery back up and the truck won't start and the "SWAY BAR" light, "HOT OIL" light, and check engine light are all on. Put the factory radio back in, still the same thing. Did ECU reset procedure, still nothing, checked every fuse, still nothing.

Any ideas???
projecttwo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 07-19-2012, 08:50 AM
JKO Addict!
 
07unlimitedx's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Calgary Alberta
Age: 49
Posts: 2,286
Garage
Feedback: 1 reviews

You called the Jeep a truck... you might have pissed it off...

maybe try disconnecting the battery, both positive and negative... When completely disconnected you can touch the positive and negative togeather, this will discharge all the extra power in the system.... MAKE SURE YOUR ARE COMPLETELY DISCONNECTED

2014 JKU, Tera44, 4.56 gears, ARB lockers, RK 3.5" flex lift, ARB front & rear bumper, dual Viair 400C w/2 gallon tank, Zeon 10S, Nitto Tires, Genesis Dual battery kit, TeraFlex tie rod & flipped drag link, ARB Intensities and TeraFlex dual rate ST sway bar.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
07unlimitedx is offline  
post #3 of 5 Old 07-19-2012, 09:47 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jul 2012
Age: 43
Posts: 2
Feedback: 0 reviews

Ha ha, didn't know I couldn't call it a truck that must be it...

Battery, done it in all different configs. Disconnected for almost a day, just positive, just negative, take both off and touch together, doesn't work. Went through the entire Jeep trying to see if something was unplugged or something and that's not it. There's really not much to it. Apparently there's only 42 wires in the entire vehicle.
projecttwo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 07-19-2012, 12:45 PM
Wheeler
 
smallz46's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fate, Texas
Age: 58
Posts: 12
Feedback: 0 reviews

Did you try and lock and unlock your jeep with the remote; sometimes the anti theft system will think it was messed with and lock the system down, even a battery disco won't work until the remote is triggered.
smallz46 is offline  
post #5 of 5 Old 07-19-2012, 05:17 PM
Granite Guru
 
Chicken Corners's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: shakedown street
Posts: 478
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by projecttwo View Post
2011 Jeep Wrangler Unlimited

Installed a radio and had the battery disconnected while we were installing it. Hooked the battery back up and the truck won't start and the "SWAY BAR" light, "HOT OIL" light, and check engine light are all on. Put the factory radio back in, still the same thing. Did ECU reset procedure, still nothing, checked every fuse, still nothing.

Any ideas???
Any idea what year JEEP it is?
Chicken Corners is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome