2015 jeep willys/ short in wiring harness when starting - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-26-2019, 10:29 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 6
Feedback: 0 reviews
2015 jeep willys/ short in wiring harness when starting

when I go to start my vehicle I get a click noise and lose all power. I removed my winch and all added lights wiring from the battery.
now I noticed if you shake the wiring harness
things kick right on.

any experiences with this or how to tackle this problem?
Readytworoll is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-27-2019, 01:40 PM
Rock God
 
BigTB's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: NW OH
Posts: 1,082
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by Readytworoll View Post
when I go to start my vehicle I get a click noise and lose all power. I removed my winch and all added lights wiring from the battery.
now I noticed if you shake the wiring harness
things kick right on.

any experiences with this or how to tackle this problem?
Which harness, or what part of the harness do you have to shake to get the symptom to appear/clear up? Have you checked all your engine and chassis ground connections? Sounds like a loose connection somewhere.
BigTB is offline  
post #3 of 3 Old 05-31-2019, 02:49 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 6
Feedback: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by BigTB View Post
Which harness, or what part of the harness do you have to shake to get the symptom to appear/clear up? Have you checked all your engine and chassis ground connections? Sounds like a loose connection somewhere.
it's the main harness right ofF the battery terminals, I really haven't dealt with this issue to much, only because I'm changing up the whole front steering system.

I took off the winch and removed the lights that I added figuring that maybe something I added was causing it to ground out.

Sounds like a good place to start, I guess I need to look for a wiring diagram. I do not want to open up that harness.

Was hoping someone ran into the same situation and knew exactly WHAT TO DO.
Readytworoll is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2014 Willys starting issue Coolcreek1 JK General Discussion 3 02-18-2018 09:40 AM
Running boards for 2015 Jeep willys model markerset17 Stock JK Tech Dept. 9 05-20-2015 07:57 PM
willys and willys W bowjunkie JK General Discussion 4 10-10-2014 04:38 PM
7-pin wiring harness: too short?? Jeep2.0 Electrical & Lighting Tech Dept. 9 02-01-2011 04:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome