'NO BUS' ERROR HELP!!! - JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 07-09-2010, 10:45 PM Thread Starter
Rock God
 
v10kingsnake's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,466
Feedback: 1 reviews
'NO BUS' ERROR HELP!!!

Drove the JK down to SC today with zero issues. Got over to my house to unload some shit and when we went to get back in I noticed the keyfob wasn't working at all. No lock/unlock or autostart or panic functions working. Then I noticed the interior light not coming on when I opened the door???? I put the key in the ignition and turned to 'on' position and everything lit up as normally. I tried to crank it to run and nothing occured! That's when I noticed the No Bus error on the ODO gauge. WTF is wrong here?

2009 Sahara Unlimited. 5.7L Hemi truck setup. Rock Krawler 5.5 coil over LA. Maxxis Trepador 40's . ATX Rims, XRC front rear and side armor. RROR Crusher corners, RROR flat flares. Warn XD9000i. Prorock 44 with RCV shafts. 5.13 gears, ARB front and rear lockers.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
v10kingsnake is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 07-09-2010, 10:47 PM
JKO Addict!
 
Goodysgotacuda's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Denton, TX
Posts: 13,230
Feedback: 1 reviews

Hmm, sounds sketchy. Do a battery reset, it's a shot in the dark, but works wonders on the turds I work on (BMW) when we have communication issues. disconnect the negative from the battery, touch it to the positive for a few seconds. (make sure the negative has nothing touching the battery!)

SOLD - '09 2dr Rubicon - 1.0Gal | 6spd | 37s | 4.88s |
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| OR-Fab cage | Poly Cage | BFH Front | XRC Rear | XRC12 Winch | Walker Evans Beadlocks |

Retired from the Jeep community, for now.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Goodysgotacuda is offline  
post #3 of 7 Old 07-09-2010, 10:48 PM
JKO Addict!
 
Broncojohn's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Dallas, Texas
Age: 46
Posts: 2,522
Garage
Feedback: 0 reviews

Check your connections at the ECU, something may have come loose.

Obama, The greatest gun salesman since the invention of firearms.
Quote:
Originally Posted by Jscwerve View Post
This is exactly why we need to practice proper gun control.

If he was aiming down the sights correctly and had plenty of practice rounds under his belt, there would only be one side of this story.
Broncojohn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 07-10-2010, 09:12 PM Thread Starter
Rock God
 
v10kingsnake's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,466
Feedback: 1 reviews

Quote:
Originally Posted by Goodysgotacuda View Post
Hmm, sounds sketchy. Do a battery reset, it's a shot in the dark, but works wonders on the turds I work on (BMW) when we have communication issues. disconnect the negative from the battery, touch it to the positive for a few seconds. (make sure the negative has nothing touching the battery!)
Winner winner chicken dinner!!! You were right. Battery reset and she cranked right up!

2009 Sahara Unlimited. 5.7L Hemi truck setup. Rock Krawler 5.5 coil over LA. Maxxis Trepador 40's . ATX Rims, XRC front rear and side armor. RROR Crusher corners, RROR flat flares. Warn XD9000i. Prorock 44 with RCV shafts. 5.13 gears, ARB front and rear lockers.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
v10kingsnake is offline  
post #5 of 7 Old 07-10-2010, 09:37 PM
Rock God
 
BumpInTheRoad's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,694
Garage
Feedback: 7 reviews

Quote:
Originally Posted by v10kingsnake View Post
Winner winner chicken dinner!!! You were right. Battery reset and she cranked right up!
You been playing in deep water recently? Sounds like your ECU got fubar. Might want to check the connections to your ECU, maybe apply a little silicon grease around the perimeter of the plug to keep water out.

I'm a JKO Reject
BumpInTheRoad is offline  
post #6 of 7 Old 07-10-2010, 10:02 PM
JKO Addict!
 
Jaws's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 2,364
Feedback: 0 reviews

SC air, take it back to NJ.
Jaws is offline  
post #7 of 7 Old 07-10-2010, 10:06 PM
JKO Addict!
 
Goodysgotacuda's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Denton, TX
Posts: 13,230
Feedback: 1 reviews

Quote:
Originally Posted by v10kingsnake View Post
Winner winner chicken dinner!!! You were right. Battery reset and she cranked right up!
That'll be $50 sir lol

SOLD - '09 2dr Rubicon - 1.0Gal | 6spd | 37s | 4.88s |
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| OR-Fab cage | Poly Cage | BFH Front | XRC Rear | XRC12 Winch | Walker Evans Beadlocks |

Retired from the Jeep community, for now.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Goodysgotacuda is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JKowners.com : Jeep Wrangler JK Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome